SERVICE SUPPORT TECHNICUS 

Ben jij avontuurlijk ingesteld en hou je van een afwisselende job met technische uitdagingen in een team waar iedereen bereid is flink de handen uit de mouwen te steken?
Dan zoeken we jou om ons Life Cycle Services Team te komen aanvullen als Service Support Technicus!

Als Service Support Technicus bij Ventilex bouw je mee aan een optimale klanttevredenheid. Je belangrijkste verantwoordelijkheid is het ondersteunen van de Field Service Engineers bij het installeren, inspecteren, repareren en onderhouden van onze machines bij onze wereldwijde klanten.

Wat ga je doen?

Op dagelijkse basis ben je verantwoordelijk voor uiteenlopende activiteiten, zoals:

 • Installatiewerk: plaatsen en monteren van nieuwe machines
 • Uitvoering van servicewerkzaamheden bij klanten: inspecties, onderhoud, reparatie en revisies
 • Ondersteuning bij het inregelen van klant productieprocessen

Zomaar een greep uit jouw werkweek:

Iedere week krijg je de planning voor de komende tijd toegestuurd. Je ziet dat je maandag voor een service klus bij een klant in Brazilië wordt verwacht.

Voorafgaand aan deze klus, wordt je bijgepraat door de Field Serivce Engineer met wie je op pad gaat. Samen met hem neem je door wat er van je wordt verwacht en je checkt samen met hem of alle benodigde materialen beschikbaar zijn.

De reis en het verblijf zijn voor goed voor je geregeld dus je kunt zorgeloos op pad. Omdat de installaties op de meest bijzondere plaatsen staan, is het reizen soms al een avontuur op. Bij de klant aangekomen, ga je op een veilige manier aan het werk. Of het nu het verleggen van leidingen, repareren van een frame of het vervangen van een lager betreft, je weet van aanpakken.

Na een dag hard werken, kom je aan in het hotel en na een verfrissende douche, kijk je waar je een goede maaltijd kan krijgen!

Jij bent onze ideale kandidaat als?

 • Je in het bezit bent van een diploma:  VMBO-K / MBO 2/3
 • Je de Engelse taal goed beheerst
 • Je bereid bent om internationaal te reizen (~50-60%)
 • Je stevig in je schoenen staat en een positieve, op samenwerking gerichte werkmentaliteit hebt
 • Je nauwkeurig werkt, maar ook in staat bent om creatief te denken en met praktisch uitvoerbare oplossingen te komen
 • Je een echte aanpakker bent en je de passie voelt om jouw vakkennis, service- en klantgerichtheid te gebruiken om maximale klanttevredenheid te realiseren.

Lasvaardigheden en basiskennis van elektrotechniek en regeltechniek zijn een pré

 

Wij vragen veel, maar we bieden meer!  Om je een idee te geven:

Omdat we geloven in de kracht van ‘Team-werk’ zoeken we medewerkers voor de lange termijn. Dat betekent dat we vanuit Ventilex willen investeren in je persoonlijke ontwikkeling.
Dit begint al op je eerste dag. Na de inwerkperiode wordt een persoonlijk ontwikkeltraject opgezet. Je wordt begeleid door onze organisatie en een ervaren collega (buddy), die je de specialistische kennis van onze geavanceerde apparatuur bijbrengt. Dat persoonlijk ontwikkelplan wordt ieder jaar met je besproken en aangevuld.

Naast uitzicht op een vast dienstverband bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • 27 vakantie dagen
 • 13 ADV dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Pensioen regeling
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekosten verzekering
 • Mobiele telefoon

Daarnaast biedt onze informele bedrijfscultuur je volop mogelijkheden eigen verantwoordelijkheid te nemen, initiatieven te tonen en door te groeien.

 

Wie zijn wij?

Je gaat deel uitmaken van een hecht en betrokken team, met ervaren collega’s die altijd voor elkaar klaar staan. Zowel bij de klant als op onze locatie, zullen we je alle benodigde kennis van onze machines bijbrengen.

Aangezien je wereldwijd reist, ben je regelmatig van huis. Om te zorgen voor een goede werk/privé balans, houden we rekening met jouw feestdagen, belangrijke verjaardagen, vakanties etc. We begrijpen dat gelukkige medewerkers, zorgen voor tevreden klanten!

 

Ben je enthousiast geworden?

Voor vragen over de functie en om te solliciteren kan je direct contact opnemen met onze afdeling Life Cycle Services:
Willem Driest, Manager LCS +31(0) 6 21 51 73 72.
Je bent van harte welkom om informeel kennis te maken bij op ons kantoor, onder het genot van een bak koffie!

 

Over Ventilex

Ventilex, is een energiek bedrijf. Het is opgericht in 1965 heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich wereldwijd tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, diervoer- en mineralen industrie over de hele wereld.
Kijk op onze homepage voor meer informatie!