SERVICE DEVELOPMENT ENGINEER

complexe drooginstallaties – internationale setting – technisch inzicht

 

Functie-omschrijving

Team Service is verantwoordelijk voor de afhandeling en planning van alle service- en onderhoudgerelateerde werkzaamheden van Ventilex. Het servicewerk start na de installatie van een nieuwe machine bij een klant. Naast jou, bestaat het team uit nog vier service collega’s en drie Sales Managers met wie je nauw samenwerkt.

In deze afwisselende en zelfstandige functie ben je het eerste aanspreekpunt op het gebied van service en onderhoud voor onze internationale klanten. Je schakelt veelvuldig met de Field Service Engineers, die op klus zijn bij deze klanten. Je ondersteunt hen met logistieke werkzaamheden en verstrekt technische informatie.

Jouw werkzaamheden

Je vindt uitdaging in het zoeken en ontwikkelen van technische oplossingen, service producten en adviseert klanten in het uit te voeren onderhoud. Hiervoor inspecteer je de machine en overleg je met de klant. De service-aanvraag komt via email of telefonisch binnen, waarbij het overgrote deel van de communicatie in het Engels is. Jij inventariseert, luistert en vraagt door om de vraag van de klant volledig helder te krijgen. Hierbij haal je vaak informatie uit technische (CAD) tekeningen. Je bent een echte sparringspartner voor de klant op technisch vlak, en je weet zo tot de kern te komen. Soms komt een service-aanvraag binnen naar aanleiding van een storing. En jij zet alles op alles om de klant zo snel mogelijk te helpen, zodat de machine weer kan draaien. Ook doe je een stuk werkvoorbereiding, waarbij je de monteursplanning maakt, gereedschappen ter plaatse regelt, werkzaamheden doorspreekt met de monteurs en internationaal vervoer van onderdelen per boot of vliegtuig regelt.

Daarnaast werk je samen met Team Commerce aan het uitwerken van serviceproducten en het uitbouwen van de service-activiteiten. Hierin kan je denken aan energiezuinige modificaties en technische ontwikkelingen op het gebied van monitoring of onderhoudsconcepten. Jouw gesprekken met klanten en onderzoek naar marktontwikkelingen moeten leiden tot een gedegen basis en keuzes. Na de ontwikkeling, weet je deze activiteiten goed onder de aandacht te brengen bij de klant en deze te implementeren in het service bedrijf.

Een aantal kerenper jaar ga je voor een service- of vervangingsaanvraag naar een (internationale) klant om de mogelijkheden te bespreken en de situatie op locatie te bekijken om met een gedegen voorstel te komen.

Wij investeren in de ontwikkeling van onze collega’s. Er is een gedegen inwerkperiode en on-site training bij klanten. Daarnaast cross-train je regelmatig met je collega’s.

Wat breng jij mee?
  • Een gedegen opleidingsachtergrond en aantoonbaar HBO/WO-werk- en denkniveau in de (commercieel) technische richting
  • Relevante werkervaring in een commercieel technische functie, affiniteit met service & onderhoud is een pré
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Duits is een pré
  • Je bent in staat technische tekeningen te lezen
  • Je bent bereid (inter-)nationaal te reizen
Persoonskenmerken

Jouw technisch inzicht combineer je met een dienstverlenende en commerciële drive. Je bent communicatief sterk en hebt de stijlflexibiliteit om te schakelen tussen verschillende soorten gesprekspartners. Analytisch ben je sterk. Je kunt snel schakelen en overzicht creëren terwijl je ook scherp bent op belangrijke details. Organiseren, prioriteiten stellen, planningen maken, bewaken en daar flexibel op kunnen inspelen is jou op het lijf geschreven. Van nature investeer je in duurzame relaties, kwaliteit en een hoge klanttevredenheid. Naast de behoefte om servicegericht en dienstverlenend bezig te zijn, verlies je het commerciële bedrijfsbelang niet uit het oog. Je hebt een positief-kritische houding en denkt mee in mogelijkheden om processen verder te optimaliseren. Vanzelfsprekend voel je je thuis in een internationale omgeving.

Je staat achter de visie van Ventilex en gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Ben je enthousiast over deze vacature? Reageer dan zo spoedig mogelijk via deze link of de knop hieronder. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.