Ventilex in Heerde is opgericht in 1965 en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie.

Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klant specifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen Test Center. Bij Ventilex wordt gewerkt in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn: samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. De organisatie bestaat in totaal uit 100 fte.

Voor onze ontwikkelende en groeiende onderneming zijn we op zoek naar een:

 

International Sales Manager

internationaal, technische omgeving, sterke groei, persoonlijke ontwikkeling, fulltime

Als Sales Manager heb je binnen Ventilex de verantwoordelijkheid over een significant deel van de totale omzet. Je bent hands-on bezig met het begrijpen, analyseren, ontwikkelen en laten groeien van de regio waar je voor verantwoordelijk bent.

Dit doe je in nauwe samenwerking met je collega Sales Managers, waarbij jullie continu kennis uitwisselen, commercieel partners en agenten ontwikkelen, nieuwe manieren voor groei ontdekken, en intensief bestaande en nieuwe klanten bezoeken. Ventilex hanteert daarbij een lange termijn strategie: alles wat we doen staat in het teken van een langdurige, groeiende klantrelatie, niet alleen ad-hoc offertes uitbrengen.

Naast de Sales Managers zijn de Sales Engineers je dagelijkse partners. Hoewel de Sales Managers enige technische kennis van onze producten paraat moeten hebben, zijn het de Sales Engineers die de gedetailleerde technische dialoog voeren. Zo komen jullie samen, als tandem, tot de best mogelijke commerciële én technische oplossing voor onze klanten.

Vanwege de lange termijn strategie die Ventilex voor ogen heeft wordt een groot deel van je tijd besteed aan markt- en klantontwikkeling. Dit betreft klantbezoeken, beurzen, regelmatig overleg met onze (technische) partners, ontwikkeling van ons agentennetwerk, etc. Gezien het wereldwijde karakter van Ventilex is het reispercentage circa 40%.

Je rapporteert aan de Chief Commercial Officer, Stijn Lemmens. Standplaats is Heerde.

Wat ga je doen?

Klantrelaties en offertes

 • Sales management op basis van geografische regio’s, die in onderling overleg worden verdeeld.
 • Binnen jouw regio(s) ben je verantwoordelijk voor alle klantcontact en het gehele spectrum Ventilex producten. Regelmatig “banden slijten” en onderweg zijn is een must (reispercentage circa 40%).
 • Je leidt het offertetraject van A tot Z, vanaf de ontvangst van de aanvraag tot aan de mogelijke opdracht. Jij bent het aanspreekpunt van de klant, waarbij je de commerciële aspecten (prijzen, marges, contractuele voorwaarden) bewaakt en de onderhandelingsdynamiek scherp analyseert en stuurt. Dit in nauwe samenwerking met de Sales Engineers voor de dimensionering en calculatie van de offertes.
 • Nauwkeurig bijhouden van de “sales trechter” in het CRM-systeem, waardoor dit een waardevolle bron van informatie is voor marktinzichten en commerciële analyses.

Lange termijn ontwikkeling

 • Alles wat je doet staat in het teken van het lange termijn succes en groei van Ventilex. Klantrelatie en belang van Ventilex gaan altijd vóór “snelle omzet”.
 • Je signaleert en meld commerciële zaken die suboptimaal zijn, en draagt proactief bij aan continue verbetering.
 • Je bent steeds op zoek naar commerciële partners (agenten) en technische partners, die je onderweg tegen komt, en draagt deze actief aan.
 • Je werkt mee aan de opleiding en ontwikkeling van onze agenten en partners.
 • Je neemt, naast klantrelaties en offertes, ook taken op je in de commerciële ontwikkeling van Ventilex.

Jij bent onze ideale kandidaat als?

 • Je hebt een HBO/WO opleiding afgerond en ruime werkervaring in een commerciële buitendienst rol binnen een technisch georiënteerde internationale setting.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van andere talen is een pre.
 • Minimaal 15 jaar relevante, bewezen ervaring binnen de commercie van een internationaal technisch maakbedrijf.
 • Een relatiebouwer met daadkrachtige en resultaatgerichte instelling.
 • Collegiaal, flexibel, representatief en de informatie intern altijd willen delen. Team boven individu.
 • Voorliefde voor techniek.

Persoonskenmerken

Je bent een energieke persoon met uitstekende communicatieve vaardigheden. Enthousiast, hands-on, creatief en initiatiefrijk zijn eigenschappen die op jou van toepassing zijn. Je hebt een sterke commerciële drive en technische affiniteit, speelt goed in op de behoeften van de klant en weet ook makkelijk de juiste contacten te leggen en te onderhouden.

Jij weet hoe en bij wie je de juiste informatie haalt en kunt de vertaalslag maken naar de klant. Je werkt graag in teamverband en laat je inspireren door jouw technische collega’s. Vanzelfsprekend heb je een sterke commerciële en dienstverlenende drive, de wil om te scoren en een representatief voorkomen.

Je houdt van persoonlijk contact en hebt een samenwerkingsgerichte instelling. Vanwege je uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat om complexe, logistieke en technische materie te vertalen naar begrijpelijke formuleringen. Je weet klanten de toegevoegde waarde van een Ventilex installatie uit te leggen en je hebt een hoge gunfactor.

Je houdt van ondernemen en het verder uitbouwen van Ventilex. Verandering is voor jou een mooie uitdaging, geen afknapper.

Wij vragen veel, maar we bieden meer!  Om je een idee te geven:

Omdat we geloven in de kracht van teamwerk zoeken we medewerkers voor de lange termijn. Dat betekent dat we vanuit Ventilex willen investeren in je persoonlijke ontwikkeling.

Dit begint al op je eerste dag. Na de inwerkperiode wordt een persoonlijk ontwikkeltraject opgezet. Je wordt begeleid door onze organisatie en een ervaren collega (buddy), die je de specialistische kennis bijbrengt. Dat persoonlijk ontwikkelplan wordt ieder jaar met je besproken en aangevuld.

Naast uitzicht op een vast dienstverband bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • 27 vakantiedagen
 • 13 ADV dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Pensioenregeling CAO Metalelektro
 • Winstdelingsregeling
 • Mobiele telefoon en laptop

Daarnaast biedt onze informele bedrijfscultuur je volop mogelijkheden eigen verantwoordelijkheid te nemen en initiatieven te tonen.

Ben je enthousiast geworden?

Voor vragen over de functie en om te solliciteren kan je direct contact opnemen met ons; jobs@ventilex.com of kan je bellen naar +31 85 303 21 00. Je bent van harte welkom om informeel kennis te maken bij op ons kantoor onder het genot van een kop koffie!

Over Ventilex

Ventilex, is een energiek bedrijf. Het is opgericht in 1965 heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, diervoer- en mineralen industrie over de hele wereld.
Kijk op onze homepage voor meer informatie!