Sales Engineer

COMPLEXE DROOGINSTALLATIES – INTERNATIONALE SETTING – PROCESKENNIS .

Vacature

Wil jij verder aan je carrière bouwen bij een toonaangevende markleider in thermische droogoplossingen? Bij Ventilex bieden wij je deze unieke mogelijkheid. Met onze technische producten voorzien wij bedrijven wereldwijd in hun droogbehoeftes. Wij zijn op zoek naar een Sales Engineer die ons hierbij gaat ondersteunen.

De functie

Als Sales Engineer ben je de spil in het commerciële proces van Ventilex. Je legt verbindingen met collega’s van team Sales, Engineering en Productie om diverse technische aspecten te beoordelen. Met jouw passie voor techniek en oog voor detail creëer je een duidelijke en unieke droogoplossing. De droogoplossing werk je uit in proces flowcharts, thermische berekeningen en voorlopige opstellingstekeningen. Op basis van de door jou gemaakte calculaties bepaal je variabelen van de specifieke machine zoals benodigde capaciteit, temperatuur, materiaal, grootte etc.

Indien noodzakelijk voer je onder leiding van de Test Engineer tests uit in het Test Center om droogeigenschappen te testen en om de grootte en capaciteit van een machine te bepalen. Je zorgt er voor dat je beschikt over alle benodigde informatie, en je borgt technische haalbaarheid, kwaliteit en rendement, maar ook klanttevredenheid. Extern heb je regelmatig contact met leveranciers om offertes aan te vragen.

Regelmatig ga je als technisch specialist met een Sales Manager mee naar een (internationale) klant om de mogelijkheden te bespreken en de situatie op locatie te bekijken om met een gedegen voorstel te komen.

Je maakt deel uit van een dynamisch en ondernemend commercieel team van ongeveer 15 personen dat bestaat uit Sales Engineers, Sales Managers en een Test Engineer. Je staat achter de visie van Ventilex om te werken in zelfstandige teams en het cross-trainen met je collega’s.

Ventilex biedt een werkomgeving met een steile leercurve en uitdagende doorgroeimogelijkheden. Je standplaats is Heerde en je rapporteert aan de Commercial Director.

Functie-eisen:

  • Technische opleiding op WO-niveau in de richting werktuigbouwkunde, warmtetechniek, food-, chemische of procestechnologie
  • Voorliefde voor techniek, technisch ontwerp en technische detailanalyse
  • Je bent ondernemend, altijd op zoek naar groei en verbetering
  • Je bent nauwkeurig en hebt oog voor detail
  • 2 tot 5 jaar werkervaring met sterk gerelateerde, relevante werkzaamheden
  • Kundig met MS Excel en technische software (bijv. AutoCAD)
  • Goede kennis van het Nederlands en Engels is een must. Kennis van andere talen is een pré

Reageren?

Ben jij onze nieuwe Sales Engineer? Is jouw volgende stap binnen Ventilex? Laat dan van je horen! Stuur je motivatie en cv naar info@ventilex.com t. a. v. Stijn Lemmens.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Do you want to meet Ventilex?