Projectmanager

Ben jij op je best in een dynamische en servicegerichte omgeving? Kan je snel schakelen, ben je accuraat en kan je gestructureerd werken? Dan zoeken we jou om ons team te versterken.

Wat is jouw rol?

Als Projectmanager neem jij de leiding over meerdere projecten. Ieder project wordt door sales aan je overgedragen en eindigt als jij het project overdraagt aan Service. Jij bewaakt de scope, milestones, budget, beheerst de risico’s en managed het contract en de stakeholders. Als ervaren Projectmanager gebruik jij je kennis en ervaring om het projectmanagement binnen Ventilex naar een hoger niveau te tillen.

Diverse teams zijn verantwoordelijk voor de technische uitvoering en leggen via de Lead Engineer aan jou verantwoording af over de status en voortgang van het project. Je vormt samen met de Lead Engineer een projectmanagement-tandem, waarbij jij eindverantwoordelijk bent en je de focus legt op de klant- en contractkant. De Lead Engineer is verantwoordelijk voor het basis ontwerp, technische interfaces en houdt het technisch overzicht. Daarnaast werk je nauw samen met inkoop, productie, logistiek en de commissioning engineers.

Jij stuurt het project van start tot eind. Je stelt de planning op en bewaakt de voortgang. Je bewaakt de scope en het budget op basis van de afspraken met de klant. Indien er afgeweken wordt van eerder vastgestelde specificaties ben jij verantwoordelijk voor de commerciële afhandeling met betrekking tot meer- en minderwerk. Je signaleert tijdig problemen en risico’s en hebt hierover afstemming met klant, toeleveranciers en het projectteam. Alle informatie m.b.t. gemaakte afspraken leg je vast in het projectdossier.

Je rapporteert aan de Operations Director.

De werkzaamheden worden hoofdzakelijk in Heerde uitgevoerd. Incidenteel is het noodzakelijk te reizen voor overleg met de klant en het projectteam op locatie.

 

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau richting werktuigbouwkunde, procestechniek of chemische technologie;
 • Minimaal 10 jaar werkervaring als projectmanager in een (technische) productieomgeving;
 • Resultaatgericht, daadkrachtig, doelgericht, hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel voor jouw eigen projecten;
 • Weet mensen mee te krijgen in projecten, communiceert duidelijk over verwachtingen;
 • Positieve instelling, denkt in mogelijkheden, bewaakt grenzen;
 • Goed in staat te communiceren in de Nederlandse en Engelse taal, in woord en schrift. Duits is een pré;
 • Kennis van financiële bedrijfsvoering;
 • Stevige en resultaatgerichte persoonlijkheid;
 • Een afgeronde opleiding projectmanagement methodiek is een pré (bijv. PMBoK, Prince2, PMP, IPMA, Agile of TOC);
 • Collegiaal, flexibel, representatief en de informatie intern altijd willen delen;

Wij vragen veel, maar we bieden meer!

Een uitdagende functie bij een ambitieuze en internationale organisatie, met een grote diversiteit aan projecten en installaties. Een plek in een enthousiast en zelfstandig team, waar samenwerking en continu verbeteren centraal staan.

 • Een goed salaris naar ervaring en opleiding
 • Leaseauto of Mobiliteitsbudget
 • 27 vakantiedagen
 • 13 ADV-dagen
 • Goede pensioenvoorwaarden
 • Laptop en Smartphone

Daarnaast biedt onze informele bedrijfscultuur je volop mogelijkheden eigen verantwoordelijkheid te nemen en initiatieven te tonen om jezelf verder te ontwikkelen.

 

Wie zijn wij?

Je gaat deel uitmaken van een hecht en betrokken team, met ervaren collega’s die altijd voor elkaar klaar staan. De ondernemende instelling van jouw nieuwe collega’s is voelbaar en daar ga jij graag in mee. Je werkt in deze functie nauw samen met andere afdelingen zoals Supply-Chain, Commercie, Engineering en Finance.

Daarnaast kan Ventilex als een warm bedrijf worden geschetst waar de lijnen kort zijn. Er is een personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert. Een paar keer per jaar organiseren we een gezellig teamuitje en als je niet kan wachten tot dit moment, is er iedere vrijdag de mogelijkheid om de gezelligheid terug te vinden bij een vrijdagmiddag borrel.

 

Ben je enthousiast geworden?

Voor vragen over de functie en om te solliciteren kan je contact opnemen met Jan-Willem Sigtermans, HR Director, via janwillem.sigtermans@industryinternational.com. Je bent van harte welkom om informeel kennis te komen maken bij op ons kantoor, onder het genot van een bak koffie!

Over Ventilex

Ventilex is een energiek bedrijf. Het is opgericht in 1965 heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de nichemarkten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich wereldwijd tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, diervoer- en mineralenindustrie over de hele wereld.
Meer informatie over Ventilex is te vinden op www.ventilex.com.