Mechanical Engineer Configure to Order (CTO)

complexe drooginstallaties – standaardisatie – samenwerken

Vacature

Heb jij gevoel voor standaardisatie? Werk jij graag aan het opzetten en detailleren van een slim opgezet standaard ontwerp, dat per project geconfigureerd kan worden? Vind je het leuk om hierin als mechanisch specialist creatief mee te denken? Dan is de functie van mechanical engineer CTO bij Ventilex iets voor jou!

Configure to Order (CTO)
Elk ontwerp van Ventilex is klantspecifiek en een variant op de productfamilie drogers. Dit vraagt om een slim opgezet standaard ontwerp, dat per project geconfigureerd kan worden. Dit is in de industrie bekend als Configure To Order (CTO). Voorbereidend werk voor deze standaard is bij Ventilex volop in ontwikkeling. De kern van deze functie is het opzetten en detailleren van het CTO-ontwerp in Inventor en Vault. Je maakt deel uit van het team Mechanical Design, dat bestaat uit 10 mechanical engineers. Jij houdt je volledig bezig met het CTO-project.

Het projectteam
Een multidisciplinair team van Ventilex werkt onder leiding van een externe CTO-consultant aan het ontwerp en de implementatie van de CTO-standaard. Jij bent onderdeel van dit team. Je kerntaak is het uitwerken van de constructiemodellen, stuklijsten en productietekeningen. Wij streven naar reductie van variatie in de productfamilie; dit is onze eerste uitdaging. Om dit te bereiken worden delen van de drogers opnieuw ontworpen. Van jou wordt verwacht dat je een nieuw ontwerp kunt maken, waarbij je rekening houdt met klantwensen, technische eisen en eisen en wensen m.b.t. maakbaarheid en service.

De tweede uitdaging is om een model dusdanig op te zetten zodat het een range van afmetingen en configuraties kan bedienen. Daarbij proberen wij de mate van automatisering (door middel van I-logic) zo beperkt mogelijk te houden. Ook streven wij ernaar om het CTO-model projectspecifiek te maken binnen de mogelijkheden van basic CAD. De pakketten waarmee je werkt zijn Inventor voor CAD en Vault Professional voor PDM. Stuklijsten worden geëxporteerd vanuit Vault naar ERP-pakket Ridder.

Samenwerken
Wij geloven dat mensen die samenwerken het verschil maken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het regelmatig cross-trainen met je collega’s. Continu verbeteren is onderdeel van je werk, net als een continue focus op verkorting van de doorlooptijd van het project.

Bij het CTO-project is samenwerking extra belangrijk. Je overlegt met collega’s van alle afdelingen van Ventilex om te komen tot een standaard ontwerp waar iedereen achter staat. Je weet daarbij goed om te gaan met tegenstrijdige wensen van verschillende partijen. Bovendien vraag je goed door naar de onderbouwing van bestaande ontwerpen en baseer je het CTO-ontwerp op feiten i.p.v. meningen. Daarnaast ben je in staat om collega’s te trainen in het gebruik van de CTO-modellen.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde opleiding in technische richting en HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je werkervaring in de machinebouw en bij voorkeur ook met plaatwerk en lassen. Je hebt ervaring met standaardisatie. Ervaring met Inventor is vereist, ervaring met I-logic en Vault is een pré.

Persoonskenmerken
Door jouw constructieve en ruimtelijke inzicht ben jij in staat een flexibel ontwerp te maken dat in veel verschillende configuraties ingezet kan worden. Je bent pragmatisch, zodat het standaard ontwerp beheersbaar blijft en eenvoudig over te dragen is. Je bent communicatief vaardig, in staat om draagvlak te creëren en om collega’s te trainen in het gebruik van het CTO-model. Je doet je werk met passie en hebt een sterke feeling met de praktijk. Je bent dus ook regelmatig in de fabriek te vinden om te zien hoe het ontwerp in de praktijk uitpakt. Ook spar je met collega’s op de productievloer. Je weet op de juiste manier invulling te geven aan de klantspecifieke eisen, kwaliteitsniveau en wensen vanuit productie. Als teamspeler vind je het leuk om met collega’s van diverse afdelingen samen te werken en een bijdrage te leveren aan het geheel.

Je staat achter de visie van Ventilex op het werken in zelfstandige teams en gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie.

Interesse

Zie jij jezelf al rondlopen bij Ventilex? Laat dan van je horen. Het werving- en selectieproces verloopt via Métier. Klik hier om naar de sollicitatiepagina te gaan.