MARKETING- EN COMMUNICATIESPECIALIST

internationale, technische omgeving – online & offline – hands-on 24-40 uur

 

Ben jij een nieuwsgierige marketing- en communicatiespecialist? Zoek jij een brede, uitvoerende rol waarin je je creativiteit kwijt kunt? Heb je interesse in techniek en goede Engelse talenkennis? Lees dan snel verder!

Jouw rol

In deze afwisselende en uitdagende functie ben je medeverantwoordelijk voor het uitvoeren van alle marketinguitingen van Ventilex. Je werkt nauw samen met en rapporteert aan de Marketing Manager, die samen met het MT en Team Commerce de strategie en doelstellingen bepaalt. Samen vertalen jullie deze naar een concreet marketing- en communicatiebeleid dat jij vervolgens uitvoert. De functie is zowel parttime als fulltime in te vullen, afhankelijk van jouw wensen.

Online

Jij zorgt voor online zichtbaarheid door het inzetten van SEO en een goede Google ranking, eventueel met inzet van Google AdWords. Ook maak je landingspagina’s en voer je analyses uit op relevante zoekwoorden. Je zorgt voor interessante content en vult hiermee de website. Ook schrijf je teksten en artikelen voor social media (LinkedIn, Facebook), direct mailing campagnes, relevante platforms en andere kanalen. De teksten schrijf je meestal in het Engels. De mailings verstuur je zelf via Active Campaign. In dit kader ben jij tevens verantwoordelijk voor het vullen en beheren van het nieuwe CRM-pakket Ridder iQ met actuele klantgegevens, inclusief historie.

Offline

Je regelt tevens beeld- en fotomateriaal van opgeleverde projecten en nieuwe applicaties. Er wordt gewerkt met een grafische partner voor foto’s en video’s. Als je zelf foto’s en video’s kunt bewerken, is dat handig. Dit materiaal wordt gebruikt voor brochures, leaflets, website en social media. Jij ontwikkelt deze brochures en leaflets. Ook bewaak je de huisstijl en ontwerp je templates, bijvoorbeeld voor offertes en visitekaartjes.

Beurzen

Jaarlijks neemt Ventilex deel aan een aantal internationale beurzen. Je helpt met de organisatie en ondersteunt hierin van A-tot-Z. Je zorgt dat benodigde materialen ter plaatse zijn, verzorgt communicatie, coördineert de standbemanning en boekt vluchten en hotelovernachtingen. Tijdens de beurs ben je zelf ter plaatse en je volgt na de beurs in overleg met Team Commerce bepaalde leads zelf op.

Je gaat zelf actief op zoek naar onderwerpen met nieuwswaarde door informatie te halen bij collega’s. Voor inhoudelijke technische informatie praat je met engineers of sales collega’s. Er is binnen Ventilex ruimte om het marketing- en communicatiebeleid verder vorm te geven, je wordt aangemoedigd hierin mee te denken en jouw input te geven, onder eindverantwoordelijkheid van de Marketing Manager.

Wat breng jij mee?
  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding in de richting Marketing en/of Communicatie, eventueel aangevuld met ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op marketing- en communicatiegebied en hebt kennis van social media, SEO/SEA, direct mailing programma’s en CMS systemen (bij voorkeur WordPress).

De werkdagen en -tijden zijn flexibel in te delen, afhankelijk van jouw wensen.

Persoonskenmerken

Je bent een energieke persoon met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt veel kennis van social media en online marketing en interesse in nieuwe trends en ontwikkelingen op marketinggebied. Enthousiast, hands-on, creatief en initiatiefrijk zijn eigenschappen die op jou van toepassing zijn. Je bent geïnteresseerd in techniek, nieuwsgierig naar wat anderen doen en weet verkregen informatie te vertalen naar pakkende teksten in het Engels. Je kunt goed organiseren, werkt planmatig en gestructureerd en houdt goed overzicht over alle taken en verantwoordelijkheden die je hebt. Je hebt een hands-on en praktische instelling en weet op creatieve en commerciële wijze uitvoering te geven aan jouw taken. Tot slot ben je een leuke collega en een goede aanvulling op het team. Je gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie.

Contactinformatie

Ben je enthousiast over deze vacature? Stuur dan zsm je motivatie en CV naar bertine.renes@ventilex.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Bertine Renes op 06 317 847 32